ads


SON EKLENENLER

17 Mart 2013 Pazar

Aamir Khan Biyografi


Hindistan sinemasında aktör,yapımcı,yönetmen ve senarist gibi ünlü olan Aamir Khan aynı zamanda Türkiye‘de dahil olmak üzere Dünya da çok sevilmektedir.Bollywood sinemasının en iyi oyuncularındandır ve genel olarak Hint sinemasına olan önyargıyı yok etmiş bir aktördür diyebiliriz . 14 Mart 1965 yılında Mumbai Bandra Holy Aile Hastanesi'nde müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Ayrıca Aamir'in baba tarafı orjinal Afgan'lıdır, ve Afganistan'ın 'Herat' ilindendir.




Aamirin film kariyeri çocukluktan başlamış ve ilk filmi Nasir Hussain'in ''Yaadon Ki Baaraat'' (1973) filmi olmuştur.




Holi filmi Aamir Khan'ın ilk profosyonel filmi olmuştur. Aamir Khan kariyerine sağlam adımlarla devam etmiştir, yılda bir ya da iki film çevirmiştir. 1996 yılındaki tek filmi Karishma Kapoor ile rol aldığı Raja Hindustani filmi olmuştur. Bu film ona Filmfare En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandırmıştır. 7 dalda çeşitli ödüllere aday olmuş ve film 1990 yılının hitleri arasına girmiştir


Aamir Khan henüz 21 yaşındayken Qayamat Se Qayamat Tak filminde küçük bir rolde oynayan Reena Dutta'yla tanışmıştır ve 1988 yılında evlenmiştir.

Reena Dutta'dan bir erkek ve bir kız olmak üzere 2 çocuğu vardır.
Ancak evlikleri sadece 15 yıl sürmüştür ve 2002'de boşanmışlardır.


28 Aralık 2005'de Lagaan film setinde Kiran Rao'yla tanışıp evlenmiştir. 5 Aralık 2011 tarihinde Aamir Khan ve Kiran Rao bir taşıyıcı anne aracılığıyla Azad isminde bir erkek çocuğa sahip olmuşlardır.


Aamir Khan'ın Fiziksel özellikleri,hobileri ve yakın çevresi;

Doğum günü: 14.03.1965, Mumbai
Babasi: Tahir Hussain Khan
Annesi: Zeenat Khan
Kardesleri: Faizal and Hyder Ali Khan, kizkardesleri Nikaht ve Farhad
Boy: 1,65 cm (Bazı yerlerde 1.68 cm diye geçiyor)
Kilo: 74 kg
Dini: Islam
Medeni hali: Evli
Kiran Rao Cocuklari:Azad Khan
İlk evliligi Reena Dutta'dan Çocukları: Junaid ve Airaa 
En sevdiği aktör:Dilip Kumar 
En sevdiği aktris: Sridevi.
Sevdigi renk: Siyah
Sevdigi Film: Pyaasa (1957-Guru Dutt)
Parfümü: JOVAN
Hobileri: Klasik Hint müzigi dinlemek

Aamir Khan Filmografi
Mumbai Dairies (2010)
3 Idiots (2009) (Rancho)
Luck by Chance (2009)
Ghajini (2008)
Taare Zameen Par (2007) (Ram Shankar Nikumbh)
Fanaa (2006)
Paint It Yellow (2006)
The Rising: Ballad Of Mangal Pandey (2005)
Dil Chahta Hai (2001)
Lagaan: Evvel Zaman İçinde Hindistan'da (2001)
Mela (2000)
Sarfarosh (1999)
Mann (1999)
Earth (I) (1998)
Ghulam (1998)
Ishq (1997)
Raja Hindustani (1996)
Rangeela (1995)
Akele Hum Akele Tum (1995)
Aatank Hi Aatank (1995)
Baazi (1995)
Andaz Apna Apna (1994)
We Are Travellers On The Path Of Love (1993)
Sahebzaade (1992)
Daulat Ki Jung (1992)
Isi Ka Naam Zindagi (1992)
Parampara (1992)
Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992)
The Heart Refuses To Listen (1991)
Afsana Pyar Ka (1991)
Tum Mere Ho (1990)
Dil (1990)
Jawani Zindabad (1990)
Deewana Mujh Sa Nahin (1990)
First Rank (1990)
Raakh (1989)
Love Love Love (1989)
Qayamat Se Qayamat Tak (1988)
Holi (1984)
Yaadon Ki Baaraat (1973)




Azerice Bioqrafiya

ƏMİR XAN (AAMIR KHAN) 

Hidistan kinosunun ən böyük ulduzlarından biri olaraq qəbul edilən aktyor,eyni zamanda produsser,rejissor və senarist kimi də məşhurdur. Azərbaycan və Turkiyə də daxil olmaqla bütün dünyada tanınır və sevilir.AAMİR KHAN PRODUCTİON adlı şirkəti var.Hindistanın ən çox qazanan aktyorudur. Ləqəbi Mr.Perfectionist ( mükəmməliyyətçi) – dir.
1965 ci il 14 Mart da Hindistanin Bombay şəhərinin Bombay Bandra Holy ailə xəstəxanasında , müsəlman ailəsində dünyaya gəlib.Əsil adı ƏMİR HÜSEYİN XAN –dır. Atası Tahir Hüseyin Xan, anası Zinət Xan – dır. Qardaşları Fazil və Heydər Əli Xan , bacıları isə Nikat və Fərhad Xan – dır. 
ƏMİR XAN –ın ilk filmi 8 yaşında çəkildiyi , əmisi Nəsir Hüseyin Xan – ın filmi olan “Yaadon ki Barat “ (1973) olub. 1985 ci ildə çəkildiyi “Holy” filmi aktyorun ilk təcrübəli (prafisional) filmi olmuşdur. 1988 ci ildə Juhi Chawla ilə çəkildiyi “QAYAMAT SE QAYAMAT TAK” filmi boyük marağa ve diqqətə səbəb olub. İldə sadəcə bir filmə çəkilməyə üstünlük verən aktyor indiyə qədər 47 filmdə baş rolda çəkilib. “Andaz apna apna” “Baazi” “Raja Hindustani” “Ghulam” “Mann” “Sarfarosh” “Dil Chata Hai” “Mangal Pandey” “Rang De Basanti” “Fanaa” “Talaash” kimi böyük səs gətirən filmləri var.Çəkildiyi bir çox filmlər İMDB –də 8 dən yuxarı xal almışdır.
2001 ci ildə produsserliyini etdiyi və çəkildiyi “ LAGAAN” filmi Oscar mukafatina namizəd olub.Dunyanın 10 müxtəlif ölkəsindən mükafatlar alıb. BBC – nin ölməzdən əvvəl görülməsi lazim olan 50 film siyahısına daxil olub.
2007 ci ildə rejissorluğunu və produsserliyini etdiyi eyni zamanda özünün də çəkildiyi “TAARE ZAMEEN PAR” (YERDƏKİ ULDUZLAR) filmi dünyanın bir çox ölkəsində izlənilmiş,böyük təqdirə layiq görülmüşdür. 2008 ci ildə çəkildiyi “GHAJİNİ” filmi Hindistanda o vaxta qədər çəkilən bütün filmlərin rekordunu alt üst edib ( 135.000.000.00 rp). 2009 cu ildə çəkildiyi “3 İDİOTS” ( 3 Səfeh) filmi “GHAJİNİ” nin rekordunu keçmişdir (200.000.000.00 rp). Bu film dunyanın bir çox ölkəsində hətta universitetlərdə də izlənmışdir. Beləliklə də Hindistanda 2 dəfə belə yüksək rekorda sahib yeganə aktyor ƏMİR XAN olmuşdur.
“Mukafat mərasimlərində gerçək aktyorluğa yox,filmin kassa gəlirlərinə əhəmiyyət verildiyini “ söyləyərək ƏMİR XAN heç bir mukafat mərasimində iştirak etmir.
AİLƏ HƏYATI
Aktyor 1986 cı ildə Reena Dutta adlı xanımla ailə qurub.Bu ailəsindən Junaid(Cunayd) adında oğlu, İra adında qızı var.Lakin 2002 ci ildə cütlük ailə həyatına son qoyub. 2ci ailə həyatını isə 2005 ci il 28 Dekabrda senarist və produsser olan Kiran Rao ilə qurub.Bu ailəsindən də Azad (5 Dekabr 2011) adinda bir oğlu var. 2012 ci ildə anasına verdiyi sözü tutarağ birlikde HƏCCƏ gediblər.
TV
2012 ci ilin 6 May tarixində Star plus kanalında “Satmayev Jayate” (gerçəklər daima qazanar) adlı tv proqramı başlayıb.Bu proqramda ölkədə baş verən amma çox insanın dilə gətirməyə cəsarət etmədiyi problemləri gün işığına çıxardıb.Uşağ istismarını,qız usağlarının hələ ana bətnindəykən götürülməsini geniş bir şəkildə ələ almışdır.Bu və bir çox sahədə hüquqi prossesin başlanmasına və konstitusiyaya qanunların əlavə olunmasına səbəb olmuşdur.
1973. ”Yaadon Ki Baarat”
1974. “Madhosh” 
1985. “Holi” - Madan Sharma
1988. “Qayamat Se Qayamat Tak” – Raj National 
1989. “Raakh” - Aamir Hussain
1989. “Love Love Love” - Amit
1990. “Awwal Number” - Sunny
1990. “Tum Mere Ho” - Shiva
1990. “Dil” - Raja
1990. “Deewana Mujh Sa Nahin” - Ajay Sharma
1990. “Jawani Zindabad” - Shashi
1991. “Afsana Pyaar Ka” - Raj
1991. “Dil Hai Ke Manta Nahin” - Raghu Jetley
1991. “Isi Ka Naam Zindagi” - Chotu
1991. “Daulat Ki Jung “ - Rajesh Chaudhry
1992. “Jo Jeeta Wohi Sikandar” - Sanjaylal Sharma
1993. “Parampara” - Ranbir Prithvi Singh
1993. “Hum Hain Rahi Pyar Ke” - Rahul Malhotra
1994. “Andaz Apna Apna” - Amar Manohar
1995. “Baazi” - Amar Damjee
1995. “Aatank Hi Aatank” - Rohan
1995. “Rangeela” - Munna
1995. “Akele Hum Akele Tum” - Rohit
1996. “Raja Hindustani” - Raja 
1997. “Ishq” - Raja
1998. “Ghulam” - Siddharth Marathe
1999. “Sarfarosh” - Ajay Singh Rathod
1999. “Mann” - Dev Karan Singh
1999. “Earth (1947)” - Dil Navaz
2000. “Mela” - Kishan Pyare
2001. “Lagaan” - Bhuvan
2001. “Dil Chahta Hai” - Akash 
2005. “Mangal Pandey: The Rising” - Mangal 
2006. “Rang De Basanti” - Daljit 'DJ' Singh
2006. “Fanaa” - Rehan 
2007. “Taare Zameen Par” - Ram Shankar Nikumbh
2008. “Ghajini” - Sanjay Singhania
2009. “3 Idiots” - Rancho
2011. “Dhobi Ghat” - Arun
2012. “Talaash” - Surjan Singh (Suri)
2013.”Dhoom 3” - Jordan
Qonağ aktyor kimi:
1983.”Paranoia”
1993. “Damini”
1993. “Pehla Nasha”
2009. “Luck by Chance”
2011. “Delhi Belly”

2013. “Bombay Talkies”
Share This :

43 yorum :

  1. parfümünden istiyorum nerede bulabilirim?

    YanıtlaSil
  2. Gittigidiyorda varmış ordan alabilirsiniz

    http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=jovan&v=catalog&gclid=CMfao-SqnLYCFchd3god6jMAiA&keyword=jovan&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aamir beyle iletişime nasıl geçebiliriz. onunla görüşmek istiyorum. senarist aykut pilak

      Sil
    2. Aamir Khan nerde yaşıyo acaba :-( .......((((

      Sil
  3. sizi beğenerek izliyorum türkiye ye ne zaman gelirsiniz?

    YanıtlaSil
  4. Doğum günü 15 mart değil 14 mart lütfen!

    YanıtlaSil
  5. ya ben hem parfümünüzden hem de türkiye ye gelmenizi istiyorum lütfen beni kırmayın... Gönderen: urfalı güzel bu arada sizi çok seviyorum

    YanıtlaSil
  6. "SİZİ" diye hitap ederek yazıyo insanlar, Allah'ım akıl fikir ver... Sanki adamın resmi sayfası, sanırsın onaylanmış twitter profili...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten sanki adam burdan değerlendiriyo gideceği yerleri burdaki yorumları okuyo :D

      Sil
    2. haklısın gerçekten. saçmalık bu fake hesap yani :)

      Sil
    3. ben Aamir Khan temmuz gibi türkiye ye gelmeyi düşünüyorum yorumlarınız için teşekkür ederim yorumlarınız olmasaydı ben asla gelmeye karar vermezdim :Dgönderen:çorumlu güzel

      Sil
    4. çorumlu güzeeeeel iyiki varsın senin sayende aamir khan buraya geliyoo sçs aamir khan kib aeo :* gönderen:anonim

      Sil
  7. Keşke tv ye Aamir Khan ın filmlerini koysalar shahrukh khan ın ki bile konuldu bu arada site çok güzel :)

    YanıtlaSil
  8. AAMİR KHAN OLM SEN NASIL İNSANSIN :D HİÇ Mİ KUSUR OLMAZ FİLMLERİNDE. HARİKA İNSANSIN YEMİN EDİYORUM. SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN A.Q:D

    YanıtlaSil
  9. üstad ..... saçma sapam hollywood ve bazı özenti türk film ve dizileri seyredeceğine seni tanısın ülkem. aptal tv lerde hiç mi filmin çıkmaz senin_

    YanıtlaSil
  10. boyu 1.65 miş yaa yerim ben senin boyunuu

    YanıtlaSil
  11. yaa jessica hines kiiimm yani aamirle ilişkisi var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet onu ben de merak ediyorumm

      Sil
    2. yalan haber o.dedikodu.meyve veren ağaç taşlanır ;)

      Sil
  12. Azerice yaziniza gore tesekkurler

    YanıtlaSil
  13. bu adama bitiyorum ben ya , onada benzetiyorlar beni keşke tanışma fırsatım olsa

    YanıtlaSil
  14. Filme söylencek söz yok tek kelime harika. Aamir NTVsporda ki Özgür Buzbaş a benzemiyormu :)

    YanıtlaSil
  15. film tek kelimeyle söylenecek söz yok.

    YanıtlaSil
  16. yeni yeni tanımaya başladım kendisini :)
    ama bir insan bu kadarmı mükemmel harika olur... :)
    kusursuz insan AAMİR KHAN <3
    Bu arada site gerçekten çok güzel.

    YanıtlaSil
  17. Seni çok begeniyorum ve çok büyük bir hayranınım lütfen türkiyeye gel seninle tanismak istiyorum

    YanıtlaSil
  18. Sizinle tanışmayı ve konuşmayı çok istiyorum sizi çok seviyorum hayranım sana AAMİR KHAN .........)

    YanıtlaSil
  19. Hergün sitenize bakıyorum yorum yapmışmısınız diye ama hep aynı hayal kırıklığı ile geri çıkıyorum .............(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli adsîz

      Sil
    2. yarın inşaAllah biliyosun bu aralar çok meşgulüm giremiyorum-aamir khan

      Sil
  20. Tek kelime ile harika bir insan.

    YanıtlaSil
  21. her çocuk özeldir filmi güzeldi ama onu o an yaşattığınız için teşekkürler ve saygılar 16 yaşında olmama rağmen bende hala özelimdir inşallah. rabia nur kubat.

    YanıtlaSil
  22. sitenin admini midir,sahibi midir nedir bilmiyorum ama yorumları okurken siteyi Aamir khan'ın kendi sitesi sanmalarına veya onunla konuşuyomuş gibi konuşmalarına gülüyo musun :D

    YanıtlaSil
  23. BEN GÜLÜYORUM.:)

    YanıtlaSil
  24. odam posterlerıyle dolu cok sevıyom yaa

    YanıtlaSil
  25. Aamifr khanYa çok tatli birisi. Onu sevmeyen olsun
    Filmleri zaten harika.
    Aamir khan idolüm

    YanıtlaSil
  26. senin çok büyük hayranlarınız seni çok seviyoruz bi cevap artık ver ne olur yorumlarımız karşılıksız kaldığı için çok üzülüyoruz:):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya seni mi kırcam tüm yorumlar senin olsun film felan vaktim kalmıyo asnadsöm

      Sil
  27. Yaa ben aamir khanı coooooooooooooook seviyorum anlatılmaz yani bir kere onu görsem ve ona olan duygularımı anlatsam bana yeter en büyük hayalim onu görmek nasıl bir aşktır bilemiyorum onun adını duyunca yada önu görünce aklımı yitiriyorum ondan başka kimse yok gibi ne olur onu bi kere görsem. Canan

    YanıtlaSil
  28. SLD
    Ben AAMİR KHAN'a AŞIĞIMMMMM........

    YanıtlaSil
  29. gerçektende öyleya Aamir Khan çoook farklı biri çok başarılı bir oyuncu senarist ve yönetmen en sevdiğim özelliği ise çok yardımsever ve mütevazi olması inşallah Türkiye de ona gösterdiğimiz ilgi ve sevgiyi görüyordur onu çoook seviyorum

    YanıtlaSil
  30. Bir jovan musk var birde jovan black hangisi ki acaba?

    YanıtlaSil

 

Top